Declarația a fost făcută în cadrul discuțiilor intitulate „Capcanele reglementării conflictului transnistrean: cum pot fi evitate”, scrie Unian.net. „Ultimul timp, se atestă un nivel înalt de dialog între Moldova și Ucraina, ceea ce favorizează cooperarea dintre organele de drept și dintre vameșii și polițiștii de frontieră ai acestor țări. Nu este un secret, că așa-numiții „instructori” au fost reținuți și pe teritoriul aeroportului din Chișinău, dar și în alte puncte de trecere”, a precizat Bolbocean.

Totodată, reprezentantul special al Kievului în procesul de reglementare a Transnistriei, Viktor Krîjanovski, că a ridicat o asemenea întrebare către așa-zisul președinte al regiunii, Vadim Krasnoselski: „Eu l-am întrebat, direct, precum că este o asemenea informație: oameni de-ai voștri sunt prinși la Donbas și dacă așa va continua, atunci poziția noastră va fi mai dură cu referire la voi”.

„El (n.r. Vadim Krasnoselski) mi-a spus că se face tot posibilul ca în zona Donbas să nu apară transnistreni printre agresori. Am primit asigurări destul de clare, că așa ceva nu este posibil și nici nu va fi”, a adăugat Krîjanovski.

Realitatea.md amintește că ultimul caz despre care a scris presă, fiind emis un comunicat oficial la sfârșitul acestei ierni, a fost despre mercenarul care a primit o pedeapsă mai aspră, după ce procurorii de caz au atacat hotărârea primei instanțe la Curtea de Apel. El scăpase cu o pedeapsă nonprivată de libertate, însă ulterior - a primit una cu executare.

Donbas se află în estul Ucrainei, fiind alcătuit din regiunile Donețk și Luhansk - așa-zisele republici care s-au proclamat state, în urma protestelor din aprilie 2014, când o serie de demonstrații ale unor grupări pro-ruse și antiguvernamentale au avut loc în majoritatea orașelor din sudul și estul țării.

CITEȘTE ȘI:

Rise Moldova: Brigada de mercenari care a luptat în estul Ucrainei de partea separatiștilor (VIDEO)

Printre cetățenii ruși, reținuți pe Aeroportul Chișinău, era și o mercenară care a luptat în războiul de pe Nistru, în 1992 (FOTO)

 
Lasă un comentariu