„Prometeu-Protalent”: APELUL către Parlament, Guvern și Președinție

transmisiunea începe la

ora 20:11

ZdG.md scrie că în Apelul adresat Parlamentului, Președinției și Guvernului se arată că cei doi cofondatori ar fi creat „o atmosferă stresantă, ce poate periclita grav procesul educațional”.

Contactat de sursa citată, Constantin Mariniuc, directorul adjunct al Liceului „Prometeu-Protalent”, a relatat că Roman Nicu, care ar asigura interimatul funcției de director al instutuției, periclitează procesul de învățământ prin crearea unor impedimente.

Aurelian Silvestru și doamna Larisa Silvestru au restricție de a intra pe teritoriul școlii, unde sunt elevii și, respectiv, comunicarea cu noi este foarte dificilă. Mai apoi, instalarea unui post de pază, închiderea unei clădiri – lucruri care dânșii spun că parcă sunt în limita legii, dar pe noi ne afectează aceste acțiuni. Din acest considerent, am luat decizia de a face Apel instituțiilor statului, ca să ne permită să ne facem datoria fără a fi supuși presiunilor de acest fel”, a declarat Constantin Marinciuc.

Ar fi demis cinci persoane prin ordinul directorului interimar

Totodată, directorul adjunct al liceului a relatat că Roman Nicu, excercitându-și funcția de director interimar, potrivit deciziei fondatorilor, ar fi demis cinci angajați ai instituției și ar fi încercat să le îngrădească accesul în liceu. Ulterior, în funcția de vicedirector, ar fi fost numită Daniela Șterbet, profesoară de chimie la „Prometeu-Prim”.

Articolul integral citiți aici.

CITEȘTE ȘI:

Elevii Liceului „Prometeu-Protalent” nu au avut careu. Ce spune directorul (VIDEO)

Lasă un comentariu