Odată înregistrată în calitate de candidat în circumscripția nr.50, Comisia Electorală Centrală a făcut publică declarația de avere pentru perioada 1 ianuarie 2017 - 31 decembrie 2018 a candidatei Galina Sajin.

Astfel, conform actului semnat la 6 septembrie curent, în această perioadă, Galina Sajin a activat în calitate de asistent familiar, obținând un venit de 28.655,16 euro - ceea ce înseamnă cam 1.194 euro lunar.

Începând cu anul 2009, Sajin deține o casă de locuit de 72,6 m2, primită ca donație, iar din 2003 este posesoarea a două terenuri intravilane de 0,1 ha și 0,1812 ha. Nici casa, nici cele două terenuri, nu au fost evaluate, conform declarației, iar astfel nu este indicat vreun preț al acestora.

Candidatul ACUM nu declară vreo mașină, conturi bancare sau alte bunuri.

Totodată, conform fișei biografice făcută publică pe site-ul CEC, Galina Sajin are domiciliul în localitatea Șerpeni, raionul Anenii Noi, nu este căsătorită, are cetățenie moldovenească și deține studii superioare în jurnalism, fiind „liber profesionist”.

Conform paginii de campanie a candidatei pe rețeaua de socializare Facebook, Galina Sajin s-a născut în satul Șerpeni, Anenii Noi și a plecat din țară „din necesitate”. „Nu a fost ușor și, chiar dacă mă aflam fizic în Italia, sufletul mi-a rămas mereu acasă. Am decis să mă implic politic după alegerile prezidențiale din 2016, fiind ferm convinsă că membrii diasporei trebuie să ducă o viață bună și merită să se poată întoarce într-o țară unde există oportunități și beneficiază de siguranța zilei de mâine”, se arată pe pagină.
 
Acesta spune că muncește peste hotare de mai bine de 13 ani, cunoaște cu ce probleme se confruntă moldovenii de peste hotare, știe ce își doresc și unde au nevoie de ajutor. „Am sprijinit peste 13 proiecte destinate moldovenilor din diasporă și am lucrat constant pentru a crea o rețea de suport pentru cei plecați. Consider necesar ca statul să participe în aceste activități de suport, deoarece de mai bine de 20 de ani economia țării beneficiază constant de remitențele noastre”.
 
Potrivit Galinei Sajin, scopul său va fi „crearea unei relații calitative de ajutor reciproc între stat și membrii diasporei”. „Sunt un membru de rând al diasporei de mai bine de 13 ani și pot reprezenta cel mai bine vocea diasporei în legislativul Republicii Moldova”, mai spune Galina prin intermediul paginii sale de campanie.
Lasă un comentariu