„Pe parcursul mandatului meu de președinte al Republicii Moldova, au fost câteva încercări și cereri ca eu să acord azil politic. Nu am acordat azil politic nimănui, nici lui Ceaus, nici lui Rizea, deputat din România. Consider că cei care fug de justiția din țara lor, nu au ce căuta adăpost politic în Republica Moldova. Au încălcat legea, lasă să răspundă în fața legii în țara de unde sunt”, afirmă Dodon.

Cu toate acestea, fostul președinte a menționat că procedura de deportare trebuie să fie una legală. 

„Este foarte stranie această situație, dar cred că în următoarele 2-3 săptămâni vom afla foarte multe lucruri care ne vor uimi. Pentru că din ceea ce am văzut eu, din diferite investigații jurnalistice, sunt implicate serviciile secrete speciale din Ucraina. Astfel, aceste servicii puteau să colaboreze doar cu serviciile secrete din Republica Moldova”, afirmă liderul socialiștilor.

„Vă sugerez, foști colegi din PAS, aruncați mingea în ograda Președinției, sau alături la SIS, iar acolo veți găsi ce vă trebuie. Aștept cu nerăbdare să văd ce va spune comisia de investigații care va fi creată, pentru a preciza dacă a fost implicată în această activitate SIS-ul din Republica Moldova și de ce Maia Sandu încă nu a venit cu o poziție clară”.

Totodată, Igor Dodon, face aluzii asupra faptului că în funcție de președinte, acesta ar fi acționat altfel. 

„Eu să fi fost președinte, invitam Ambasadorul Ucrainei chiar în aceeași zi, pentru a întreba cum au fost implicate autoturisme și angajați ai Ambasadei Ucrainei”, susține Dodon.

Potrivit celor menționate, după ce vor fi confirmate unele implicări, trebuie să urmeze și acțiuni. În cazul în care se va demonstra că a fost implicată instituția prezidențială, atunci se vor lua atitudinile corespunzătoare. 

„Ce înseamnă asta, merge omul în amiaza mare pe străzile Chișinăului, i se pune un sac pe cap și îl aruncă îl portbagajul mașinii și îl scot ilegal din țară. Nu s-au întâmplat demult așa lucruri în Republica Moldova, dar acum se întâmplă în timpul mandatului Maiei Sandu”, conchide Igor Dodon referitor la acest subiect. 

Vezi și:

Lasă un comentariu