Potrivit Capital.ro, este vorba despre BMC Trucks, o fabrică de autobuze de lângă Bucureşti, care a fost desemnată câștigătoare în cadrul licitației organizate recent la Primăria Chișinău.

„Unicul producător român de autobuze diesel, BMC Trucks, cu sediul în Ciorogârla, lângă Bucureşti, a câştigat o licitaţie pentru livrarea a 13 autobuze primăriei din Chişinău, Republica Moldova. Este o premieră postrevoluţionară ca autobuzele româneşti să fie exportate peste graniţă, pentru a fi folosite într-o reţea municipală de transport din Europa”, scrie sursa citată.

Din spusele producătorului, autobuzele de model Euro 5 au 12 metri în lungime și o unitate are prețul de 147 mii de euro fără TVA.

Livrarea în Republica Moldova se va face în decurs de circa 30 de zile

Capital.ro, scrie că anume acest producător a oferit anterior un autobuz pentru a fi testat. 

Valoarea contractului este de aproximativ 2 milioane de euro. Nu se știa dacă a fost deja semnat contractul cu câștigătorul licitației. Iacob Capcelea, directorul Parcului Urban de Autobuze și Vadim Brînzaniuc, șeful Direcției relații publice a Primăriei capitalei, nu au răspuns la telefon pentru a ne confirma informația. 

Amintim că, licitația a fost stabilită inițial pentru luna septembrie, însă a fost anulată în urma unei plângeri adresate de către unul dintre participanți la Agenția Națională pentru Solicitarea Contestațiilor. Agentul economic a obiectat că producătorul care a oferit autobuzul spre testare ar fi favorizat și, astfel, a fost modificat caietul de sarcini.

Pentru procurarea noilor unități de transport pentru Parcul Urban de Autobuze au fost alocate 20 de milioane de lei din bugetul municipal pentru anul 2017.

Lasă un comentariu