„Așa cum poartă faima unei țări un sportiv de performanță nu o face nimeni. Și mândria pe care o resimțim noi atunci când este arborat drapelul Republicii Moldova, nu are margini”, a spus Pavel Filip.

Apartamentul are 40 de metri pătrați și este pe strada Nicolae Testemițanu din capitală.

Și antrenorului sportivei, Tudor Cîrlan, a fost distins cu Diploma de Onoare a Guvernului. Totodată, premiul special pentru antrenorii care formează sportivi de excepție a fost majorat, în aceeași ședință, de la 3 mii la 50 de mii de lei.

Premierul a solicitat, de asemenea, Ministerului Finanțelor și al Educației, în comun cu Agenția  Proprietății Publice să elaboreze un Regulament prin care din fiecare Parteneriat Public Privat pe care le au ministerele să fie constituită o rezervă a Guvernului pentru premierea sportivilor care înregistrează rezultate remarcabile: „Noi întotdeauna vorbim că mulți dintre sportivii de performanță părăsesc Republica Moldova. Cred că această susținere acordată sportivilor de către stat va fi un motiv suplimentar să-i ținem acasă”.

Luptătoarea Anastasia Nichita a devenit în premieră campioană europeană Under 23. Asta după ce s-a clasat pe locul 2 în 2017 și 2018. Ea a concurat până acum la 10 Campionate Mondiale și Europene la nivel de cadeți, tineret sau Under 23 și de fiecare dată a urcat pe podium.

CITEȘTE ȘI:

Anastasia Nichita, după ce a obținut titlul de campioană mondială: „Cât de frumos sună, dar câte sacrificii până a ajunge” (FOTO)

Lasă un comentariu