"Am dat aceste înregistrări, le-am dat Arabiei Saudite, le-am dat Washingtonului, germanilor, francezilor, englezilor'', a spus şeful statului turc în timpul unei conferinţe de presă televizate pe care a susţinut-o înainte să plece spre Paris, unde va participa la ceremoniile dedicate împlinirii a 100 de ani de la terminarea Primului Război Mondial.

Erdogan a precizat în continuare că înregistrările au fost ascultate, dar nu a fost transmis altor guverne niciun document scris, informează Agerpres.

Tot sâmbătă, cotidianul turc Sabah a scris că după ce au dizolvat corpul jurnalistului în acid, asasinii s-ar fi debarasat de el aruncându-l în canalizare.

În urma unor analize efectuate în sistemul de canalizare al reședinței consulului saudit din Istanbul, au fost detectate urme de acid.

După ce mai întâi au negat în mod ferm asasinatul jurnalistului care avea o atitudine foarte critică faţă de autorităţile saudite, mai multe surse au afirmat în cele din urmă că el a fost ucis în cursul unei operaţiuni ''neautorizate'' de către Riad.

Lasă un comentariu