Locul întâi a fost obținut de echipa New Deal, formată din 5 tineri developeri și designeri. „Suntem mândri că ideea noastră va sta la baza elaborării unui sistem de afișare a mersului alegerilor și rezultatele acestora, care va fi văzut de milioane de oameni”, afirmă Radu Marian, membru al echipei decernate.

Pe locul doi s-a clasat echipa candidaților independenți. Locul trei a revenit celor 5 participanți de la Liceul „Orizont” din Chișinău. Băieții sunt elevi în clasa a XI-a și nu au votat încă niciodată, pentru că nu au împlinit 18 ani. Totuși, ei se declară interesați de procesele electorale din țară.

Toate echipele câștigătoare au primit diplome, produse și accesorii IT.

Urmează ca departamentul IT al Comisiei Electorale Centrale să analizeze ideile de la hackathon, pentru ca acestea să se regăsească în aplicația de vizualizare a mersului și rezultatelor preliminare ale scrutinului general din 2019.

Participanții la laborator au fost ghidați de mentori și au lucrat la ideile lor în câte 6 echipe. Dintre acestea, juriul a desemnat trei prototipuri învingătoare.

Amintim că, primul laborator de creație în domeniul electoral „InnoVoter” a fost lansat la 14 septembrie curent, la Centrului de Excelență TIC „Tekwill”.

Lasă un comentariu