!-- start master -->

Lucrările de demontare a barierelor, limitatoarelor de acces, gardurilor sau construcțiilor neautorizate urmează a fi executate în termen de 5 zile lucrătoare, prin intermediul întreprinderilor municipale gestionate. Prevederile au fost stipulate în dispozițiile semnate recent de viceprimarul de ramură, Victor Chironda.

Astfel, 15 terenuri sau spații de pe teritoriul urbei urmează a fi eliberate de obstacolele amplasate ilegal. Conform prevederilor deciziei CMC nr. 13/13 din 04 august 2020 „Cu privire la demontarea barierelor și a limitatoarelor de acces de pe străzile municipiului Chișinău”.

Obstacolele urmează să fie înlăturate până la finele lunii septembrie, iar pretorii de sector vor prezenta rapoarte în acest sens în cadrul ședinței Consiliului municipal.

Persoanele care vor monta repetat bariere sau limitatoare de acces vor fi sancționate în conformitate cu legislația în vigoare și impuse să le demonteze pe cont propriu.

Măsura întreprinsă de autoritățile municipale are ca scop asigurarea accesului serviciilor speciale și de intervenție, către instituțiile publice, blocurile de locuințe și către sectorul particular. 

Lasă un comentariu