Potrivit IGSU, cele mai recente instruiri au avut loc pe malurile râului Nistru din satele Corjova și Dubăsarii Vechi, dar și pe plaja orășenească din Criuleni. Majoritatea persoanelor care au ascultat povețele salvatorilor despre bazele securității în timpul înotului au fost minorii.

Salvatorii din cadrul IGSU au împărțit pliante informative și au explicat oamenilor care se odihneau, regulile principale de comportament în preajma bazinelor acvatice.

Specialiștii au îndrumat persoanele să meargă la scăldat doar pe malurile râurilor și lacurilor amenajate cu stații de salvare, să nu consume băuturi alcoolice pe plajă, dar și să supravegheze strict minorii.

Campania pentru prevenirea înecurilor are drept scop reducerea accidentelor pe apă și va continua până la sfărșitul perioadei estivale în toate regiunile țării.

Conform datelor statistice ale IGSU, de la începutul anului curent, în Republica Moldova și-au pierdut viața în bazinele acvatice 47 de persoane, inclusiv 9 minori. În cazul apariției unei eventuale situații de risc, oamenii sunt îndemnați să apeleze numărul unic de urgență 112.

Lasă un comentariu