„Acest număr, dacă ajungem la el - ceea ce este foarte probabil, va pune la grea încercare sistemul nostru medical. Sistemul nostru nu va fi în stare să reziste unui număr mare de adresări. În aceste conditii reiterez importanța respectării tuturor regulilor stabilite de autoritățile statului, măsuri restrictive care nu ne plac și ne incomodează, dar v-o spun cu toată sinceritatea că pericolul este major. De modul în care ne organizăm acum depinde numărul celor infectați și decedați în următoarele 2-3 săptămâni, dacă vom continua să fim iresponsabili vom muri mulți”, a declarat premierul în debutul briefingului.

Potrivit lui, în sistemul medical din Republica Moldova poate acomoda aproape 4 mii de pacienți infectați. Întrucât există posibilitatea de a depăși acest număr vor fi pregătite spații alternative cum ar fi hoteluri și săli. „Dar vor fi spitale improvizate fără un nivel de asistență medical pe care-l avem acum, pentru că problema deficitului de medici nu poate fi rezoltvată într-o noapte”, a a menționat premierul.

Începând cu 27 martie 2020, persoanele care se vor afla în afara domiciliului vor fi obligate să dețină un act de identitate sau un alt act care confirme identitatea.

La fel, se interzice și ziua, și noaptea aflarea în grupuri mai mari de 3 persoane, cu exceptia membrilor familiei de gradul 1 și 2. Această măsură este implementată în mai multe țări inclusiv România.

Lasă un comentariu