Potrivit informațiilor prezentate Serviciului Situații Excepționale în raionul Cimișlia au fost afectate de precipitații localitățile Ecaterinovca, Gura Galbinei și orașul Cimișlia. Ploaia a inundat în acest raion 152 de gospodării, 100 beciuri, înnămolind 4 fântâni.  

În raionul Ialoveni au fost afectate localitățile Horăști, Rezeni, Țîpala și Puhoi. Comisiile au estimat că în urma ploilor peste 15 km de drumuri locale  au fost deteriorate, iar 3 poduri au fost distruse. Mai mult, ploaia a distrus 80 ha de floarea soarelui, 180 ha de porumb și 56 ha de grâu.

În Anenii Noi, cele mai afectate sate sunt Țînțăreni, Cobusca Nouă, Cobusca Veche, Bulboaca și Telița. În acest raion au fost inundate  18 beciuri, iar 500 de hectare de culturi agricole dintre care porumb și floarea soarelui au fost compromise. Pe parcursul ultimelor zile salvatorii au efectuat lucrări de pompare.

Conform informațiilor  Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale pompierii au pompat apa din 144 de gospodării din raioanele Cimișlia și Anenii Noi.

Lasă un comentariu