Două deputate vor participa la Adunarea Uniunii Interparlamentare de la Geneva

transmisiunea începe la

ora 15:57

Șefa delegației Parlamentului la UIP, Zinaida Greceanîi și șefa delegației Parlamentului la APCEMN, Violeta Ivanov vor ține discursuri în cadrul dezbaterilor generale. Tema dezbaterilor generale din acest an este „Leadershipul parlamentar în promovarea păcii și dezvoltării în era inovațiilor și schimbărilor tehnologice”.

Programul sesiunii include dezbateri generale în plenul Adunării, reuniuni ale Consiliului Director, Comisiilor pentru dezvoltare durabilă, finanțe și comerț, pentru pace și securitate internațională, pentru democrație și drepturile omului și pentru afacerile ONU, Forul Femeilor Parlamentare, Forul Tinerilor Parlamentari, alte reuniuni și discuții în panele.

Uniunea Interparlamentară asigură dimensiunea parlamentară a principalelor evenimente din sfera ONU. În prezent, UIP reprezintă cel mai mare for interparlamentar din lume. Uniunea Interparlamentară a fost instituită în 1889 și este constituită din 178 de state cu statut de membru, precum și 12 membri cu statut de asociat. Republica Moldova a devenit membru UIP în 1992. 

Lasă un comentariu