(FOTO) Renault Arkana, primul SUV-coupe al francezilor, a fost prezentat la Moscova

transmisiunea începe la

ora 18:29

Arkana va opera în segmentul SUV-urilor compacte (segment C), alături de fratele Kadjar. Segmentul C este în prezent cel mai dinamic al pieței auto, concurența fiind aici acerbă. Renault și-a propus să câștige cotă de piață oferind un model cu eleganța unui sedan și capabilitățile și robustețea unui SUV, totul împachetat într-o siluetă trendy de coupé.

Caracterul de SUV este subliniat de garda mare la sol și roțile generos dimensionate (19 inchi în cazul conceptului prezentat la Moscova). În același timp, linia elegantă de coupé este scoasă în evidență de detaliile cromate de pe lateral.

„Ideea acestui concept inovativ a venit din Rusia iar proiectul a fost dezvoltat cu contribuția majoră a echipei de la Renault Russia. Arkana va îndeplini aspirațiile clienților ruși, dar și ale unor clienți noi din alte regiuni ale globului a declarat Nicolas Maure, SVP, Chairman of Eurasia Region.

Renault Arkana va fi un SUV în adevăratul sens al cuvântului, urmând să fie disponibil cu sistem de tracțiune integrală. Dotări moderne, cum sunt farurile full-LED sau detaliile de design, poziționează Arkana ca un vehicul aspirațional pentru milioane de potențiali clienți din piețele emergente. Platforma tehnică este cea a crossoverului Kaptur de pe piața rusească, care este diferit și mai mare decât Capturul european.

Vestea proastă este că nu există deocamdată planuri de a vinde acest model în Europa, dar asta s-ar putea schimba în timp. Dacă ne amintim, nici Dacia Logan nu trebuia să fie comercializată în vestul Europei, dar condițiile pieței au dat peste cap planurile francezilor, iar rezultatul îl cunoaștem: Dacia este unul dintre cele mai respectate branduri auto europene.

Lasă un comentariu