„Am luat cunoștință de activitatea companiei autohtone „Ocean Fish”, fondată în anul 2016. Este lider pe piața produselor din pește și fructe de mare. Întreprinderea deține o fabrică modernă în satul Măgdăcești, utilată conform standardelor internaționale. Materia primă provine în mare parte din import, 90 la sută fiind din țările Scandinave: Norvegia, Danemarca, inclusiv Insulele Feroe, Islanda. Sunt livrări și din Grecia, țări din Asia, America Latină, SUA ș.a.”, a scris Igor Dodon cu referire la vizita de la Măgdăcești.

În pozele alăturate șeful statului poate fi văzut purtând un chipiu cu logo-ul companiei „Ocean Fish”.

Foto: facebook.com/dodon.igor1

Ulterior, Igor Dodon a vizitat podgoriile vinăriei Cricova, unde, de asemenea a primit un chipiu de culoare bordo cu inscripția „Cricova”.

„La întreprinderea agricolă, care are o suprafață de 200 de hectare și care livrează materie primă pentru cel mai important brand al Moldovei, activează 70 de persoane. Amintesc că, complexul subteran unic a fost fondat în anul 1952; întreprinderea dispune de o importantă bază de materie primă proprie și onorează vechile tradiții ale vinificației”, a scris șeful statului cu referire la cea de-a doua vizită.

Foto: facebook.com/dodon.igor1

Se pare însă că președintele Igor Dodon „a uitat” să returneze chipiurile la finalizarea vizitelor. Astfel, ieri, când cuplul prezidențial împreună cu copiii au mers la Mănăstirea Saharna. Acolo Igor Dodon a purtat chipiul primit de la Cricova, iar prima doamnă, Galina Dodon, pe cel care soțul său l-a primit de la „Ocean Fish”.

„Pandemia, dincolo de problemele serioase pe care ni le-a creat, a avut și un efect util asupra noastră – ne-a determinat să colindăm ținutul natal, să redescoperim Moldova, să investim în produsul autohton, să stimulăm inițiative locale, bazate pe tradiții, cultură, agrement, amenajarea mediului. Pandemia va trece, iar orientarea noastră spre consumul și turismul intern trebuie păstrată. Și acesta va fi un câștig social, economic și de imagine important pentru Moldova”, a scris președintele țării după vizita de la Saharna.

Foto: facebook.com/dodon.igor1

Lasă un comentariu