Utilizatorii aplicaţiei specializată în distribuirea de fotografii online au observat o scădere a numărului de urmăritori, fanii cântăreţei americane Ariana Grande susţinând că vedeta a pierdut nu mai puţin de trei milioane de urmăritori, de la 145 de milioane la 142 de milioane.

Actriţa britanică Joan Collins a transmis pe Twitter că nu va mai publica nimic pe Instagram după ce a pierdut 3.000 de urmăritori.

Vedeta de televiziune Scarlett Moffatt, cunoscută din reality show-ul britanic „Gogglebox”, a publicat la rândul său un mesaj pe Twitter întrebând: „De ce Instagram pur şi simplu elimină 200.000 de urmăritori de la toată lumea?”.

Celebrul stilist american James Charles a dezvăluit pe aceeaşi reţea de socializare că a pierdut peste o jumătate de milion de urmăritori ai contului său de Instagram.

Mulţi dintre utilizatori au speculat că această problemă ar fi cauzată de o acţiune de eliminare a conturilor false sau de tip „bot”. Instagram anunţase anterior că lucrează la dezactivarea acestor tipuri de conturi.

Însă, platforma deţinută de Facebook a indicat că actuala scădere a numărului de urmăritori nu este rezultatul unei acţiuni de epurare a conturilor false.

„Suntem conştienţi de existenţa unei probleme care provoacă, în cazul unor persoane, o modificare a numărului de urmăritori ai contului”, a declarat un purtător de cuvânt al Instagram. „Lucrăm rapid pentru a o remedia”, a adăugat reprezentantul platformei. 

Lasă un comentariu