!-- start master -->

Procurorul a solicitat ca Eduard Rudenco să fie audiat în calitate de martor la incident. Astfel, până la următoarea ședință de judecată, activistul trebuie să își găsească un alt avocat.

Tot astăzi, magistratul Sergiu Stratan a decis ca acest dosar să fie trimis la Judecătoria Ciocana, pentru fi examinată posibilitatea conexiunii acestuia cu cel de-al doilea în care figurează Pavel Grigorciuc, de organizare a dezordinilor în masă de pe data 6 septembrie 2015, din fața Procuraturii Generale (dosarul Petrenco).

Înainte de începerea procesului de azi, Pavel Grigorciuc s-a plâns jurnaliștilor că este deținut în continuare la subsolul Penitenciarului 13, în condiții inumane, într-o celulă plină de igrasie, iar pe coridoare aleargă șobolanii. De asemenea, activistul civic a mai menționat că avocații nu îl pot vizita la penitenciar, acesta fiind nevoit să se vadă cu apărătorii săi doar la ședințele de judecată.

La fel ca data trecută, la proces nu a fost prezent Sergiu Sîrbu.

Pavel Grigorciuc a fst reținut pe 21 martie, după ce l-ar fi lovit pedeputatul democrat Sergiu Sîrbu. Ultimul ar fi ajuns la spital, unde ar fi fost diagnosticat cu comoție cerebrală. Grigorciuc susține însă că i-a dat lui Sîrbu doar o palmă. El riscă până la 5 ani de închisoare pentru huliganism. 

Lasă un comentariu