Moțarschi a sesizat CCA pe 5 ianuarie, după ce liderii ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase au participat la emisiunile Ora Expertizei de la Jurnal TV, și Glavnoe și Important de la TVC 21. Potrivit reprezentantului PD, cei doi politicieni au făcut agitație electorală în timpul emisiunilor, iar moderatorii nu au intervenit suficient pentru a echilibra situația. 

"Imediat ce au fost înregistrați în cursa electorală, am observat o participare activă a acestora la mai multe posturi de televiziune, mai ales la Jurnal TV și TVC 21. Prin aceste emisiuni, radiodifuzorii au încălcat codul electoral, potrivit căruia campania nu începe mai devreme de 30 de zile până în ziua alegerilor", a spus Vadim Moțarschi.

Moțarschi susține că prin aceste emisiuni, Sandu și Năstase au făcut campanie electorală, prea devreme. Mai mult, aceștia ar fi lansat un șir de critici în adresa partidului de la guvernare, PD, prin afirmații cu caracter vădit electoral. 

"Când îl întrebi pe invitat ce va face în primele 100 de zile după ce va fi ales, evident că este agitație electorală", a adăugat Vadim Moțarschi în fața membrilor CCA.

Înainte să voteze unanim pentru sancționarea celor două posturi TV, membrii CCA le-au sugerat moderatorilor de televiziune să aibă întotodeauna curajul să întrerupă invitatul dacă acesta face declarații tendențioase, cu caracter electoral.

Lasă un comentariu