Cei doi arbori solari, care urmează să fie instalați în sectoarele Râșcani și Ciocana ale capitalei, cântăresc câte 500 de kilograme fiecare. Potrivit dispoziției, Lumteh va asigura efectuarea lucrărilor de instalare a iluminațiilor, iar preturile sectoarelor respective urmează să amenajeze terenul aferent al arborilor.

Lucrările de instalare vor începe o dată cu eliberarea certificatului de urbanism. Potrivit Inei Zglavuță, specialist în comunicare a Proiectului „Orașe Verzi Durabile”, după emiterea certificatului, muncitorii vor începe să toarne fundația.

„Arborii sunt destul de grei, cântăresc câte 500 de kg fiecare. De la turnarea fundamentului, trebuie să așteptăm cel puțin de 28 de zile, ca mai apoi să fie instalați. Arborii urmează să fie aduși de către tehnicienii din Croația, care vor ajuta la instalarea lor”, a declarat pentru Realitatea.md Ina Zglavuță. Totodată, ea a precizat că instalarea propriu zisă a arborilor ar dura timp de patru zile.

Arborii solari urmează să apară pe bd. Mircea cel Bătrân și pe strada Eugen Doga. Cel mai probabil, cetătenii se vor putea bucura de aceste instalații la finele lunii mai.

Proiectul ”Arbori solari” este o inițiativă a Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) care cuprinde capitalele Serbiei, Tadjikistan, Georgiei și Republicii Moldova.

CITEȘTE ȘI: 

Chișinău a ales! Iată unde vor fi instalați cei doi arbori solari care generează energie electrică fotovoltaică

Atenție, participă și tu! Concurs de idei pentru designul spațiilor unde vor fi amenajați cei doi arbori solari din capitală

 
 
 
 
Lasă un comentariu