„Stimați feroviari, apreciem înalt munca Dumneavoastră responsabilă care asigură buna funcționare a rețelei feroviare, aceasta fiind verigă cheie în sistemul de transport al țării”, se arată în mesajul semnat de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Ea a apreciat achiziția recentă de noi locomotive de către Calea Ferată din Moldova cu sprijinul instituțiilor europene. „Ne asumăm să intensificăm eforturile de dezvoltare a acestui domeniu, pentru a spori confortul angajaților, calitatea deservirii pasagerilor, volumul de mărfuri transportate și veniturile la bugetul de stat”, se mai arată în mesaj. 

„Reiterând felicitările de ziua profesională a lucrătorilor din domeniu, mă bucur să anunț că am semnat Diplome ale Parlamentului, decernate mai multor angajați ai Căii Ferate din Moldova în semn de înaltă recunoștință pentru excelență în muncă, devotament și contribuție substanțială la fortificarea și eficientizarea continuă a serviciilor feroviare”, a conchis Zinaida Greceanîi în mesajul către feroviari.

Potrivit premierului Ion Chicu, sărbătoarea de astăzi este „un bun prilej pentru a felicita pe toți cei care și-au legat destinul de magistrala de fier a țării și a le aduce sincere mulțumiri pentru munca și dedicația lor”. „Anul acesta se împlinesc 164 de ani de la inaugurarea primei linii de cale ferată din Republica Moldova. Astfel se face că istoric fiecare angajat a avut o contribuție importantă la dezvoltarea întreprinderii, ceea ce a condus la îmbunătățirea serviciilor oferite de Calea Ferată pentru oameni”, a menționat Chicu.

Și premierul țării a atras atenția asupra investiției „în premieră de la proclamarea independenței Republicii Moldova”, în modernizarea infrastructurii feroviare. „Întreprinderea a intrat deja în posesia primelor 6 locomotive moderne din cele 12 prevăzute într-un proiect amplu de resuscitare a activității CFM-ului, în valoare de 110 milioane de euro. În continuare va fi reabilitat tronsonul Bender-Giurgiulești cu o lungime de 233 de kilometri, pentru aceste lucrări fiind alocate deja 95 milioane de euro”, a mai punctat el.

„În numele Guvernului, vă urez tuturor sănătate, curaj și putere. Vă sunt recunoscător pentru profesionalismul și dăruirea de care dați dovadă și vă doresc succes în tot ceea ce faceți!”, se mai spune în mesajul lui Ion Chicu.

Președintele Igor Dodon nu a lansat în acest an vreun mesaj de felicitare adresat angajaților Căii Ferate din Moldova

Lasă un comentariu