Maia Sandu: Guvernul Filip nu mai există (VIDEO)

transmisiunea începe la

ora 19:54

Discursul integral al Maiei Sandu:

Acțiunile abuzive dictate de Plahotniuc, blocarea instituțiilor statului, șantajul și amenințările cetățenilor, subordonarea câtorva șefi de instituții care au dat indicații ilegale propriilor angajați, utilizarea structurilor paramilitare pentru a crea o stare de frică în societate, agresarea reprezentanților presei, nerecunoașterea noului Guvern învestit și emiterea unor hotărâri ilegale sunt acțiuni care nu vor rămâne nepedepsite.

După ce ani întregi a terorizat toata țară, Plahotniuc și câțiva din anturajul lui au vrut să nimicească orice urmă de democrație, ținând în captivitate o țară întreagă timp de 7 zile, inclusiv propriii membri de partid, pentru securitatea unui singur om, Plahotniuc. În foarte scurt timp, justiția independentă va aplica sancțiunile corespunzătoare conform literei și spiritului legii pentru cetățeanul Plahotniuc și cei care au încălcat prevederile legale, subordonându-i-se direct.

Sperăm că decizia Partidului Democrat este una asumată și sinceră și nu reprezintă o capcană prin care își rezervă timp pentru pregătirea de acțiuni subversive. În acest sens, pentru a demonstra că PD își asumă rolul de partid de opoziție, fără blocaje și acțiuni ce ar periclita funcționarea administrației publice centrale, le solicităm:

Dragi cetățeni, vă mulțumesc pentru curajul dvs, pentru că ați fost alături în aceste zile și ați crezut în noi. Această victorie este a dumneavoastră! Ați rezistat presiunilor, ați mers înainte în ciuda tuturor obstacolelor, ați luptat neîncetat pentru dreptate și respect. În sfârșit, am câștigat în fața răului! Vă mulțumesc că în aceste zile ați păstrat o atitudine calmă, ne-ați urmărit, ați distribuit mesajele noastre, ne-ați încurajat să mergem înainte.

Sunt onorată să fiu Prim-ministrul acestei țări. Sunt onorată să fiu Prim-ministrul dumneavoastră.

CITEȘTE ȘI:

(VIDEO) ULTIMA ORĂ! PDM a anunțat că se retrage de la guvernare

Lasă un comentariu