!-- start master -->

„Deși au trecut mai bine de trei decenii, amintirea confruntărilor din Afganistan persistă chiar și în conștiința generațiilor actuale. Mulți dintre ei nu s-au mai întors, iar cei răniți fizic au revenit nu doar cu sechele, dar și cu sufletul schilodit, căutînd sprijin de recuperare și reintegrare”, a menționat Igor Dodon.

Potrivit lui, în memoria celor care au demonstrat „sacrificiu, curaj și stoicism”, „suntem datori să evităm orice formă de discriminare, ură și intoleranță” și „nimic nu poate fi mai presus decât pacea și libertatea”.

„Țin să menționez, cu părere de rău, că protecția socială garantată de stat nu este suficient de cuprinzătoare. Conștientizez că există restanțe. Astfel, vă încredințez că domeniul asigurării protecției sociale a Dumneavoastră își va recăpăta importanța. Personal voi ține la control ca Guvernul și instituțiile responsabile să-și consolideze eforturile pentru a îmbunătăți situația”, a mai arătat Dodon în mesajul său.

Nu în ultimul rând, șeful statului le-a urat veteranilor multă sănătate, bunăstare în familie şi liniște în suflet și a îndemnat „să păstrăm vie amintirea eroilor de război!”

Lasă un comentariu