Ofiţerii de investigaţii ai Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, de comun cu Procuratura Capitalei, au deconspirat activitatea criminală a acestora, fiind cercetaţi penal şi învinuiţi de comiterea infracţiunii de proxenetism. 

Conform informaţiilor documentate şi probate de către poliţişti, victimele erau determinate şi convinse să practice prostituţia în oraşul Marmaris, Turcia, în urmă cărora figuranţii obţineau mijloace financiare.

Acţiunile criminale au avut loc pe parcursul anului 2016, când bărbatul şi-a deschis un salon de frumuseţe în oraşul Calaraşi, prin intermediul căruia ar fi racolat potenţialele victime. Totodată, concubinii identificau persoane prin intermediul reţelelor de socializare. Aceştia asigurau perfectarea tuturor actelor şi transportarea lor până la destinaţie.

Actualmente, bărbatul de origine turcă a fost anunţat în căutare, întrucât se eschivează de organele de drept, iar concubina sa - este cercetată în stare de libertate.

Dosarul penal intentat pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism a fost remis în instanţa de judecată de către procurori. Dacă vinovăţia lor va fi demonstrată, atunci ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 4 ani până la 7 ani.

Lasă un comentariu