!-- start master -->

Năstase, citat la Moscova într-un dosar despre care a cerut informații (DOC)

transmisiunea începe la

ora 16:33

Cel puțin aceasta reiese dintr-un document publicat de tv8.md. Potrivit acestuia, anchetatorii cercetează tranzacții financiare dubioase din Federația Rusă pe conturile unor persoane nerezidente, inclusiv de la BC Moldindconbank din Republica Moldova, cu utilizarea actelor false.

Nu se cunoaște exact dacă Andrei Năstase a fost la Moscova sau nu. Anterior, însă presa l-a întrebat cu referire la acest caz dacă a făcut vreo vizită în Rusia, la care el a răspuns că nu.

Realitatea.md amintește că Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a făcut public pe 21 februarie, adică cu trei zile înainte de alegerile parlamentare, un comunicat de presă prin care anunța că liderului PDM, Vlad Plahotniuc, și omului de afaceri Veaceslav Platon li se aduc acuzații că ar fi organizat o grupare criminală internațională și că ar fi restras din Rusia 37 de miliarde de ruble din Rusia în 2013-2014.

A doua zi, PDM a declarat oficială că va sesiza instituțiile internaționale și observatorii în alegeri în legătură cu o eventuală imixtiune a Federației Ruse în alegerile din Moldova cu referire la ceea ce a făcut MAI-ul rusesc.

CITEȘTE ȘI:

Plahotniuc explică dacă a fost sau nu influențat rezultatul PD la alegeri, după ce rușii au anunțat că este vizat într-un dosar penal

Lasă un comentariu