Astfel, a explicat Octavian Armașu, bugetarii care primesc acum salarii mai mari decât cele stabilite, în noua grilă vor avea un salariu de bază mai mic, însă vor beneficia de mai multe compensații, încât veniturile lor să fie aceleași ca în prezent.

De asemenea, persoanele care primesc acum cele mai mici salarii vor avea acum un salariu de bază mai mare, fapt care le va aduce un venit mai semnificativ.

"Cu implementarea legii, nimeni nu va pierde din salariu și nu va avea un salariu mai mic de 2 mii de lei. Salariul doar va crește. Avem acum un mecanism care ne va permite ca în fiecare an salariul să fie revizuit pentru a fi majorat cel puțin în funcție de rata inflației", a spus Octavian Armașu.

În cadrul ședinței, au mai fost clarificate și alte aspecte ale Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, dar și ale reformei fiscale. Totodată, au fost puse în discuție și unele prevederi ale Legii Bugetului de Stat pentru anul 2019, aprobată recent de Cabinetul de miniștri.

Ministrul Finanțelor a accentuat că această lege corespunde în totalitate priorităților Guvernului, stabilite la începutul anului  2018.

Citește și:

Salarii mai MARI pentru bugetari. Guvernul a aprobat reforma salarizării

Lasă un comentariu