„Au avut loc peste 180 de percheziții în 31 de raioane și în cinci sectoare din Chișinău, acumulându-se un număr total de 114 persoane suspecte, fiind reținute șapte. Au fost ridicate kilograme de substanțe narcotice, precum marijuana, opium, plante de cânepă și mac. Mai mult, cocaina și heroina erau pregătite în doze mici care urmau să fie distribuite consumatorilor”, a explicat șeful Direcţiei nr.4 (Antidrog) al INI, Ion Țurcanu.

Totodată, șase laboratoare de producerea drogurilor au fost lichidate: în raionul Ungheni - două, unul dintre care era amplasat pe teritoriul unui cimitir din oraș; și în raionul Fălești a fost depistată o seră într-un apartament. Pe lângă droguri, au ridicate nouă arme de foc, muniții, fiind depistat și un laborator de producere și contrafacere a băuturilor spirtoase în raionul Căușeni.

Valoarea drogurilor se ridică la peste 3,5 milione de lei, aceasta în cazul în care erau să ajungă la consumatori. 

Patru dintre persoanele reținute sunt originare din Chișinău, celelalte trei fiind din raionul Dubăsari, Căușeni și Cantemir. De asemenea, 77 de persoane sunt cercetate în stare de libertate, iar în funcție de rezultatele expertizei privind substanțele ridicate - statutul lor poate fi schimbat. Acestea riscă, acum, pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani.

Potrivit Ion Iachimov, șeful Inspectoratului Național de Investigații, operațiunea „Antidrog” va continua, scopul acestuia fiind nu doar curmarea realizării drogurilor pe teritoriul țării, dar și motivarea tuturor de a se dezice de consumul de droguri.

 

CITEȘTE ȘI:

Peste 170 de percheziţii au loc acum în țară: 19 persoane - reținute, arme și kilograme de droguri - ridicate (VIDEO)

Operațiunea ANTIDROG continuă în toată țara: Mâinile la spate! Suspecți, scoși din mașini, case și... farmacii (FOTO, VIDEO)

95 persoane suspecte și 25 - reținute! Rezultatele procurorilor și polițiștilor după ce au pus pe jar toate raioanele din țară (VIDEO)

Schema prin care făceau milioane grupările „decapitate” în cadrul operațiunii ANTIDROG. Printre suspecți, este și o gravidă! (VIDEO)

Lasă un comentariu