!-- start master -->

„La ora 12:00, erau 1.525 de persoane din 64 de instituții care nu au primit salariile pentru octombrie. Vreau să știu când finalizăm salarizarea”, s-a adresat Ion Chicu ministrului Finanțelor, Sergiu Pușcuța.

Deși Chicu spune că activitatea Executivului precedent a dus la crearea acestei situații, ministrul Finanțelor a explicat că motivul neachitării salariilor este lipsa semnăturilor electronice ale conducătorilor acelor instituții, în urma scrutinului electoral local.

„Salariile au fost achitate în cea mai mare pondere la toți beneficiarii. În partea ce ține de acele instituții care au rămas încă fără salarii lucrăm cu ele individual. Este condiționat de faptul că nu toți conducătorii acestor instituții au semnături electronice deja primite. Este vorba despre consecințele scrutinului electoral local care a avut loc. acum ne ocupăm de atribuirea semnăturilor electronice. Finanțările sunt disponibile, mijloace financiare sunt suficiente. Este o procedură tehnică pe care trebuie să o trecem acum ca ulterior să nu mai repetăm această situație. Mâine, poimâine trebuie totul să fie achitat”, a explicat Sergiu Pușcuța.

Potrivit ministrului, salariile urmează să fie achitate în următoarele două zile.

Lasă un comentariu