!-- start master -->

Premierul Chicu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în „chiriliță” pe care l-ar fi primit de la „un cetățean al RM”:

„...Бунэ домну Ион вотаць кыт маи репеде ку кредитуриле не банкаре кэ е страшник че се фаче ын царэ ла нои о фемеие о луат кредит де ла Рапид кредит 300леи ши акума дребу сэ ынтоаркэ 26000ын жумате де ань ши вин колектори ши о спарее да ыс о мулциме де казурь сынт банкурь де стат ку проченте фоарте буне вэ мулцумеск..”

În context, șeful Cabinetului de Miniștri a menționat că Guvernul va promova „rapid” în Parlament proiectul de lege care vizează activitatea organizațiilor de creditare nebancară, aprobat în ședința Guvernului de miercuri.

„Totodată, parvin tot mai multe semnale de la cetățeni referitor la activitatea așa-numitor „colectori”... În acest context, am solicitat Ministrului Afacerilor Interne și Președintelui CNPF, să convoace săptămâna viitoare toate organizațiile de finanțare nebancară și „colectorii”, pentru a explica pe înțelesul tuturor, că Republica Moldova este un stat, care-și poate apăra cetățenii săi de cămătari hapsâni și așa-ziși colectori”, a menționat Ion Chicu în postarea sa.

„Despre rezultatele discuției, Pavel Voicu va informa Guvernul și societatea despre cele întreprinse. De asemenea, MAI va lansa o linie telefonică pentru semnalarea cazurilor de abuz din partea cămătarilor”, a mai scris Chicu.

Lasă un comentariu