Robert Fico i-a prezentat preşedintelui Andrej Kiska condiţii pentru demisia sa. El a cerut evitarea convocării alegerilor parlamentare anticipate şi desemnarea unui premier din cadrul actualei coaliţii Smer-SD.

„Astăzi, i-am oferit preşedintelui ţării posibilitatea de a-mi prezenta demisia. Dacă preşedintele acceptă, sunt pregătit să demisionez mâine (joi -n.red.). Este important ca actuala coaliţie de guvernare să continue exercitarea mandatului acordat de electorat şi ca Slovacia să fie în forma bună în care este datorită actualei coaliţii guvernamentale. De aceea, este obligaţia noastră să continuăm activitatea în conformitate cu voinţa ppoporului şi să nu cedăm în faţa opoziţiei amatoriste şi critice”, a afirmat Robert Fico miercuri seară.

Jurnalistul Jan Kuciak, în vârstă de 27 de ani, şi prietena lui au fost împuşcaţi mortal pe 25 februarie. Jan Kuciak lucra la publicaţia Aktuality.sk şi în cadrul Centrului ceh pentru Jurnalism de Investigaţii, relatând despre modul în care grupul infracţional italian Ndrangheta s-a stabilit în Slovacia şi comitea fraude cu fonduri europene împreună cu lideri politici de la Bratislava.

Pe fondul amplei crize politice generate de acest asasinat, preşedintele Andrej Kiska a cerut „remanierea radicală" a Guvernului de la Bratislava ori organizarea de alegeri anticipate. Robert Fico deţine funcţia de premier al Slovaciei din anul 2012.

Lasă un comentariu