Potrivit BTV acțiunile poliției ar face parte din poltica de intimidare a consilierilor locali aleși pe listele Partidul Nostru în Consiliul Municipal Bălți.

În timpul perchezițiilor acasă la mama lui Basistîi, au fost ridicate două pachete ce conțin registrări cu înscrisuri privind activitatea ilicită a întreprinderii, inclusiv evidența bunurilor aflate la balanța companiei, acte de achiziții a pieselor de schimb uzate, cu semne de falsificare, agende, facturi, și alte înscrisuri ce prezintă interes pentru cauza penală, dar și două hard discuri cu informații despre evidența contabilă a întreprinderii. La sediul și depozitele firmei au fost găsite șapte plăcuțe de înmatriculare ale unor automobile străine care oficial nu sunt la balanța întreprinderii, dar au fost dezasamblate și o parte din piese au fost deja vândute.

Au mai fost găsite 18 chei de pornire pentru automobile de marca VW, zece chei Audi, nouă chei BMW, cinci chei de la mașini de alte mărci. În depozite au fost descoperite 38 de motoare de mașini și alte piese de la zeci de automobile. Șase mașini erau în proces de dezasamblare, transmite deschide.md.

Totodată, Igor Basistîi, este și un cunoscut om de afaceri, care are bussines peste hotarele țării. Potrivit unei investigații realizate de Social Media Bălți, „consilierul deține 51% dintr-o companie care administrează un restaurant în orașul spaniol Santander, amplasat în zona centrală a urbei, în proximitatea Golfului Biscaya".

O anchetă a portalului mold-street.com arată că potrivit declarației de avere depuse înaintea alegerilor locale, în 2013 și 2014 Basistîi a câștigat aproximativ o mie de lei pe lună. Cu toate acestea, în 2015 Basistîi avea în posesie două automobile de lux: un BMW X5 și Audi A8, dar și o serie de terenuri, inclusiv spații comerciale de aproape 600 mp.

Declarația depusă pentru anul 2016 arată însă că pe lângă BMW și Audi, Basistîi mai alte opt automobile, pe care nu le-a declarat înaintea localelor, deși a intrat în posesia lor între 1997 și 2003.

De asemenea, în anul alegerilor locale din 2015, Basistîi împreună cu soția au cumpărat un teren de 60 mp, a cărui valoare depășește 100.000 de lei. La asta se adaugă și 30 mii de lei donați de consilier în 2016, în sprijinul candidatului PN la alegerile prezidențiale.

La Bălți, Igor Basistîi deține și administrează două companii. ÎI Basistîi Igor și Profimax SRL. Prima a fost fondată în 2002 și are în posesie o saună – Fregat. Profimax SRL a fost înființată în 2007 și are sediul juridic în regiunea Fabricii de Bere, pe str. Mihail Sadoveanu 17, într-un imobil de 240 mp, care aparține conform documentelor unei rude a consilierului, potrivit Social Media Bălți.

Foto: mold-street.com

Lasă un comentariu