Putin a vizitat Ucraina înainte de alegerile prezidențiale din această duminică

transmisiunea începe la

ora 23:12

Oficialul rus a mers în oraşul Sevastopol, unde a salutat decizia istorică luată de locuitorii Crimeei acum trei ani privind unirea cu Rusia. „Prin această decizie, aţi restabilit dreptatea istorică încălcată în perioada sovietică prin separarea Crimeei de Rusia", a declarat Vladimir Putin, referindu-se la o hotărâre din 1954 prin care această regiune a devenit parte a Republicii sovietice Ucraina.

Miercuri dimineaţă, Vladimir Putin a inspectat lucrările la podul care va face legătura între Rusia şi Crimeea. Vizita lui Vladimir Putin în Crimeea intervine în contextul primului tur al scrutinului prezidenţial, pe care Rusia îl va organiza duminică. Vladimir Putin probabil va obţine peste 70% din voturi.

Rusia a anexat în 2014 regiunea ucraineană Crimeea, o decizie condamnată dur pe plan internaţional.

Putin a exercitat două mandate de preşedinte al Rusiei în perioada 2000–2008, după care a fost prim-ministru, în intervalul 2008–2012, în timp ce preşedinte era Dmitri Medvedev. Actualul mandat al preşedintelui Vladimir Putin a început în martie 2012 şi se va încheia pe 7 mai 2018. Potrivit Constituţiei Rusiei, orice preşedinte are dreptul la cel mult două mandate consecutive, iar, după o pauză de un mandat, poate candida din nou. Practic, Vladimir Putin va putea obţine un nou mandat, pentru perioada 2018-2024.

Lasă un comentariu