S-a luat act de demisia directorului adjunct al CNA, Victor Lașcov

transmisiunea începe la

ora 11:21

Nu se cunoaște motivul pentru care a decis să plece din această funcție. Victor Lașcov a fost numit prin Hotărârea Parlamentului Republicii Moldova nr. 337 din 14.12.2018, în urma votului majorităţii deputaţilor aleşi.

Grad special

maior

Experienţă profesională

2003 - 2008  inspector de sector în cadrul CPS Rîşcani al Ministerului Afacerilor Interne;   inspector al Direcţiei combaterea migraţiei ilegale a MAI; lector la catedra „Investigaţii operative"  a Academiei „Ştefan cel Mare" a   MAI, disciplina  „Activitatea Operativă de Investigaţii"; inspector principal al Direcţiei misiuni speciale a MAI

2008 - 2012  inspector principal al Direcţiei asigurare operativă în cadrul Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei; ofiţer superior de urmărire penală a Direcţiei Generale Urmărire Penală, CCCEC.

2012 -2015  manager agenţie de securitate privată

2015- 2018 şef al Direcţiei Anticartel al Consiliului Concurenţei;

2018 - 14.12.2018 şef de serviciu al Direcţiei generale asigurare operativă a Centrului Naţional Anticorupţie, şef de direcţie a Direcţiei generale combaterea corupţiei a CNA

Educaţie şi formare profesională:

absolvent al Academiei "Ştefan cel Mare" a MAI, Facutatea Drept, specializarea„Poliţia economică", promoţia 2003;

Studii postuniversitare

2006 - Studii de masterat la specializarea „drept penal", Academia "Ştefan cel Mare" a MAI

2008 - Studii de masterat la specializarea „relaţii internationale", Academia de Administrare publică

Cursuri de specializare:

absolvent al sesiunii a 77-a a International Law Enforcement Academy, Budapesta, Ungaria

Vorbeşte fluent româna, rusa, engleza, ucraineana.  

Potrivit Legii cu privire la Centrul Național Anticorupție, directorul CNA, actualmente Ruslan Flocea, este asistat, în exercitarea atribuţiilor sale, de doi adjuncţi, numiţi în funcţie de Parlament la propunerea directorului pe perioada mandatului directorului.

Selectarea candidaţilor la funcţia de director adjunct se face în bază de concurs organizat de către director, în procesul de evaluare fiind atraşi reprezentanţi ai societăţii civile sau ai mediului academic. 

În prezent, a mai rămas Lilia Chireoglo în calitate de directoare adjunctă.

Lasă un comentariu