!-- start master -->

Parada într-un automobil decapotabil fusese programată iniţial pe 22 octombrie, dar a fost amânată din respect pentru victimele taifunului Hagibis, care a ucis 80 de oameni şi a produs pagube enorme luna trecută.

Unii spectatori şi-au petrecut noaptea pe traseu, pentru a prinde locuri bune. Împăratul, în costum occidental de gală, şi împărăteasa, într-o rochie alb-crem şi purtând o tiară primită de la predecesoarea ei, au luat loc într-un automobil negru de marcă japoneză, cu scaune albe, modificat pentru această ocazie. Suita a fost formată din circa 50 de vehicule.

Cuplul imperial a fost escortat de un dispozitiv de securitate care a folosit inclusiv elicoptere. Cu câteva minute înaintea plecării, care a avut loc la orele 15.00, poliţia a anunţat că spectatorii care întârzie ar putea rata momentul, din cauza duratei mari a controalelor; la punctele de control, cozile se formaseră cu câteva ore înainte.

Seria de ceremonii legate de urcarea pe tronul imperial japonez a lui Naruhito, ca succesor al tatălui său Akihito, va continua până la sfârşitul anului.

Amintim că, la încoronarea împăratului Naruhito şi a împărătesei Masako a participat și președintele țării noastre, Igor Dodon cu prima doamnă.

Lasă un comentariu