Potrivit CUC, astăzi, la ora 08:30, pe traseul Tiraspol – Râbnița, direcția Grigoriopol – Dubăsari, au fost fixate 3 coloane cu tehnică militară auto și blindată de diferite tipuri (TAB, DRDM) (posibil ale Grupului Operativ al Trupelor Ruse), care se deplasau fiind însoțite de automobilele speciale ale structurilor neconstituționale de miliție.

În cadrul ședinței CUC de astăzi, partea moldovenească a cerut explicații față de acest caz, iar reprezentanții transnistreni în CUC au specificat că toată tehnica militară a Tiraspolului se află în locurile de dislocare permanentă și nu circulă prin Zona de Securitate. La rândul lor, reprezentanții Federației Ruse au informat că se va documenta pe cazul dat și va informa CUC la următoarea ședință care va  avea loc la 21 iunie curent.

Ulterior, la insistența părții moldovenești din cadrul Comandamentului Militar Întrunit, grupul observatorilor militari din Republica Moldova, Federația Rusă, Ucraina și regiunea transnistreană au început deplasarea pe traseul nominalizat, pentru a fixa încălcarea regimului Zonei de Securitate.

Lasă un comentariu