TRAGIC. Un moldovean a murit într-o închisoare din Italia

transmisiunea începe la

ora 13:29

Potrivit sursei citate, decesul bărbatului a avut loc la data de 14 septembrie, dis-de-dimineață, angajații penitenciarului găsindu-l fără suflare în celula sa. „A murit din cauza unei boli”, le-au spus cei de la penitenciar părinților tânărului.

„Acum un an, a comis un jaf mărunt și a fost chemat să se prezinte la judecătorie, lucru pe care nu l-a făcut. A fugit de acasă, iar când a ajuns la aeroportul Malpensa, a fost arestat imediat și condamnat la un an și opt luni. După două luni de închisoare, de la Milano l-au transferat în Terni, unde s-au început problemele de sănătate”, povestește un prieten al bărbatului.

Se plângea de dureri de burtă. De două ori a fost consultat de un medic, însă, acesta nu a găsit care ar putea fi problema. I-a prescris niște medicamente, care i-au înrăutățit starea de sănătate. De aceea, a cerut să fie consultat de un alt medic, însă, cei de la penitenciar au refuzat”, a mai spus prietenul moldoveanului pentru susrsa citată.

Apopiații bărbatului decedat susțin că acesta deseori se plângea pe condițiile proaste din penitenciar și chiar i-a cerut surorii sale să-i trimită bani prin avocat pentru a-și putea procura mâncare.

„El se plângea de condițiile rele din închisoare. Spunea că este mai rău decât în Africa. A rugat-o pe sora sa, care trăiește în Marea Britanie, să-i trimită bani prin avocat ca să-și cumpere niște alimente, dar avocatul nu i-a dat niciun cen. Luni, rudele au venit din Moldova ca să-l viziteze. Totul era în ordine, ziua următoare trebuia să fie consultat de un alt doctor, însă ulterior, angajații penitenciarului ne-au anunțat că el a murit. Când am mers să-l iau, l-am găsit cu burta umflată ca un balon, cu sânge care i-a curs din nas, gură și urechi. Nu are cum să fie un atac de cord, cum ne-au spus angajații penitenciarului”, afirmă un apropiat al victimei.

Medicii legiști urmează luni, 17 septembrie să facă autopsia, pentru a stabili cauza definitivă și reală a decesului moldoveanului.

Lasă un comentariu