Tribunalul din Vilnius a permis să fie blocat portalul Sputnik

transmisiunea începe la

ora 11:35

Amintim că la Comisia profil s-a adresat Compania Teleradio-Lituania (TRL) care a denunțat că Sputnik Lituania, fără acord, a distribuit pe site un articol de-al său.

„TRL s-a adresat la administrația site-ului și la furnizorul de servicii pentru a șterge articolul preluat ilegal, făcând referire la drepturi de autor. Chiar și așa, continuau să publice ilegal contentul ce nu le aparține. Administratorul site-ului a încurajat indirect urmăritorii să distribuie acest articol. La momentul adresării TRL, au fost publicate 1464 de articole”, scria în sesizare.

Este de menționat că, anterior, la 28 mai, redactorul-șef Sputnik Lituania, Marat Kasem, a fost reținut pe aeroportul din Vilnius, fiind expulzat din țară și declarat indezirabil pentru 5 ani.

Portalul în cauză reprezintă o agenție internațională de știri fondată de „Россия сегодня” care-și are sediul central la Moscova. El este considerat ca o armă de propagandă a rușilor pentru a dezinforma. Administrația însă se apără spunând că este incomodă autorităților lituaniene și califică decizia instanței drept cenzură.

Lasă un comentariu