Potrivit „Moldsilva”, incidentele, produse printr-o serie de coincidențe nefericite, readuc în vizor o problemă mai veche – atitudinea și comportamentul conducătorilor mijloacelor de transport, în perimetrul fondului forestier intersectat de trasee auto, în special neadaptarea vitezei de deplasare.

Reieșind din aceste considerente, Dumitru Cojocaru directorul Agenției „Moldsilva” intervine cu o solicitare către organele poliției pentru a investiga incidentele menționate, în scopul stabilirii persoanelor ce se fac vinovate și pedepsirea lor, conform prevederilor legislației naționale.

Totodată, Dumitru Cojocaru face apel către toți conducătorilor mijloacelor de transport, care se deplasează în zonele unde pot fi întâlnite animale sălbatice, pentru reducerea vitezei și sporirea prudenței.

O altă măsură ce ar permite evitarea unor asemenea situații pe viitor, ar fi organizarea unor echipe comune ale poliției și silvicultorilor, ce ar patrula traseele naționale și sectoarele de fond forestier adiacente acestora, pentru protejarea animalelor ce înfrumusețează pădurile noastre.

Lasă un comentariu