Pawel Adamowicz a fost „grav rănit la inimă și are alte răni la diafragmă și la organele din cavitatea abdominală", a precizat chirurgul Tomasz Stefaniak. Rănitul a primit prin transfuzie 41 de unități de sânge.

Primarul orașului Gdansk, Pawel Adamowicz (53 de ani), a fost grav rănit cu cuțitul, duminică seara, în fața a câteva sute de persoane, pe un podium ridicat cu ocazia unei acțiuni destinate strângerii de fonduri pentru cumpărarea de echipamente medicale pentru spitale.

În timp ce pe scenă se instalase panica, iar primarului i se acorda primul ajutor, atacatorul a agitat prin aer cuţitul şi chiar a luat microfonul spunând că a fost aruncat în închisoare de partidul care l-a susţinut la alegeri pe primarul din Gdansk. Acesta a spus că a fost și torturat, în zilele în care a stat în pușcărie.

 

Agresorul a fost reținut rapid de gărzile de securitate, apoi ridicat de forțele de ordine. El nu a opus rezistență. Potrivit unei purtătoare de cuvânt a poliției din Gdansk, este vorba despre un locuitor al orașului în vârstă de 27 de ani.
Presa a mai informat că individul a efectuat o pedeapsă de peste cinci ani de închisoare pentru patru atacuri cu mână armată contra unor bănci din Gdansk.
 

 
Pawel Adamowicz era primarul orașului Gdansk de două decenii.
Lasă un comentariu