!-- start master -->

Un vicegurvernator al Băncii Naționale și-a dat demisia

transmisiunea începe la

ora 13:50

Despre aceasta au comunicat agenției INFOTAG surse din cadrul Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe. Ea pleacă de la bancă cu trei ani înainte de expirarea mandatului. Drept argument pentru plecare, viceguvernatorul a numit „motive personale”, legate de dorința de „a se dedica familiei”, care se află în străinătate (în România).

Parlamentul a aprobat candidatura ei la funcția de viceguvernator în septembrie 2016, când la conducerea BNM a venit Sergiu Cioclea, care a și invitat-o să lucreze la bancă.

Înainte de a deveni viceguvernatoare a Băncii Naţionale a Moldovei, membră a Consiliului de supraveghere al Băncii Naţionale a Moldovei a deţinut funcția de Director de investiții și Director de țară pentru Moldova în cadrul Gazelle Finance – Fondului de investiții specializat în finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii, în proces de formare pentru Georgia, Armenia, Moldova, Kîrghistan și potențial Ucraina.

De asemnea, a fost președintă și membră a Consiliului de administrație al Camerei Americane de Comerț din Moldova (2006 – 09.2016). Totodată, pe parcursul activității sale a fost membră a Consiliului Economic al Primului Ministru al Republicii Moldova (2013 - 2015), membră a Consiliului de administrație/Președinte al Comitetului Financiar (2010 - 2015), membră al Consiliului de Supraveghere (2015-09.2016) al Fundației Est Europene Moldova.

Cristina Harea are peste 14 ani de experiență în domeniul financiar - bancar și investițional.

Lasă un comentariu