„Le mulțumesc colegilor, parlamentari ai statelor CSI, pentru încredere. Ne bucură faptul că baza pentru elaborarea proiectelor de lege model în cadrul Comisiei sunt luate directivele UE, standardele și practica europeană avansată în domeniul protecției mediului și agriculturii ecologice”, a declarat Violeta Ivanov, președinta Comisiei politică externă și integrare europeană.

Violeta Ivanov este Președintă a Comisiei pentru politică agrară, resurse naturale și ecologie a Adunării Interparlamentare a CSI din 2011, fiind la al treilea mandat consecutiv.

În cadrul reuniunii de la Erevan au fost discutate un șir de proiecte de lege model cu privire la evaluarea daunelor aduse mediului, privind turismul ecologic, precum și proiectele de recomandări privind organizarea centrelor de securitate ecologică și formarea politicii de mediu. Totodată, în cadrul ședinței, a fost aprobat proiectul de lege model privind înregistrarea animalelor de fermă, identificarea și trasabilitatea produselor de origine animală. La discuții au participat reprezentanți ai parlamentelor din Armenia, Belarus, Republica Moldova și Federația Rusă. Cu un mesaj de salut către participanți s-a adresat vicepreședintele Adunării Naționale a Republicii Armenia, Eduard Sarmazanov.

Parlamentul Republicii Moldova a fost reprezentat la reuniunea Comisiei pentru politică agrară, resurse naturale și ecologie a Adunării Interparlamentare a CSI de deputații Vladimir Vitiuc, vicepreședintele Parlamentului, șeful delegației Parlamentului la AIP CSI, Violeta Ivanov, președinta Comisiei politică externă și integrare europeană și Radu Mudreac, președintele Comisiei mediu și dezvoltare regională.

Lasă un comentariu